• Wijnbar VinVin verkozen to beste wijnbar van 2016!

Wijnbar VinVin verkozen to beste wijnbar van 2016!

“Na drie jaar in de top 10 is dit meer dan de terechte nummer één”

Na een recordaantal stemmen en twaalf jurybezoeken is vanmiddag dan eindelijk bekend gemaakt welke wijnbar zich dit jaar ‘Wine Bar of the Year’ mag noemen. De twaalf eigenaren van de genomineerde wijnbarren waren allen naar de Horecava in Amsterdam afgereisd om daar te horen wie dit jaar deze felbegeerde titel mag dragen. VinVin uit Utrecht bleek de onbetwiste nummer één. Barrel Wijnlokaal (Groningen) en Stuyvesant wijnlokaal (Amsterdam) eindigden op plek twee en drie. Wijn bij Stijn (Den Bosch) nam dit jaar de aanmoedigingsprijs in ontvangst.

De hele maand november kon iedereen in Nederland stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar. De belangstelling voor de verkiezing brak dit jaar opnieuw alle records: meer dan 5.300 mensen brachten hun stem uit. Daarnaast had de vakjury ook dit jaar een kleine invloed op het samenstellen van de uiteindelijke genomineerdenlijst. Zij mocht twee ‘wild cards’ uitdelen en daarmee de top 12 compleet maken.

“Ieder jaar wordt de bar mooier en de ondernemer beter. De wijnkaart is geweldig en de sfeer is relaxed. Julian heeft een paar specials die hij serveert met de Coravin, zoals een St. Aubin en een Bourgueil, prachtige keuzes. De passie en bevlogenheid waarmee hij meer over de wijnen uitlegt maakt, samen met de heerlijke happen, dat je hier de hele WIJNbeleving ervaart. Een topzaak!”, is terug te lezen in het juryrapport over VinVin. Eigenaar Julian Cleton staat met zijn zaak al sinds de eerste editie van de verkiezing in de top 10 maar is na al het harde werken nu dan eindelijk tot de nummer 1 gekozen.