Even lekker genieten na het hardlopen

Zo zo, een hele prestatie, 7,5 kilometer in de benen. Dan mag je nu even bijkomen met een bijzonder fijn glas wijn. Wij van wijnbar VinVin hebben wat moois voor je uitgezocht. Nu mag je met de pootjes omhoog en even heerlijk genieten.

TANNU NERO D'AVOLA & MERLOT IGT SICILIA ORGANIC
Super toegankelijke wijn die vol kruidig, stoer, zacht en rond van smaak is. Dit komt door de heerlijke blend (mix) van Nero d' Avola & Merlot druiven. Dit is een heerlijke biologische wijn om 'los' per glas te drinken en te combineren bij diverse gerechten uit de Mediterrane keuken.

SICILIË
Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en ondanks de vele eeuwen van invallen en kolonisatie door o.a. Spanjaarden, Arabieren, Noormanen en Oostenrijkers heeft het zijn eigen cultuur en identiteit weten te behouden.

Het eiland is nog altijd een wijnbouw oase waarvan de geschiedenis ruim vierduizend jaar teruggaat. Met een robuust bergachtige binnenland omringd door een dunne strook van de prachtige kust. Werden er op Sicilië tot voor kort stoffige ouderwetse wijnen gemaakt. Dit is de laatste jaren totaal veranderd. De wijnen van TaNnu zijn hier een perfect voorbeeld van. Wijnen met een zeer goede kwaliteit, die lekker sappig, vol en fris van smaak zijn.

TANNU
In Oud Siciliaans betekent Tannu 'toen.. , zoals in', terug naar de tijd toen de landbouw nog volledig natuurlijk was, net zoals de Tannu wijnen. Geen pesticiden en kunstmest alleen wat moeder natuur gegeven heeft. Voor Tannu worden de beste, volledig biologisch geteelde, druiven geselecteerd van wijngaarden in het westelijk deel van Sicilië rond de stad Trapani.